Чесново-медено пиле на фурна

Източник: Denitsa Petkova
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 23.01.2016
Чесново-медено пиле на фурна
 
Необходими продукти:
3 бр. пилешки гърди (без кост и кожа)
2 яйца
1 1/2 ч. ч. галета
сусам и наситнен магданоз (по желание)

за чесново-медения сос:
1/4 ч. ч. мед
1/4 ч. ч. соев сос
3 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Изсипете галетата в плитка чиния. Разбийте яйцата в друга плитка чиния.
2
Подправете разбитите яйца със сол и черен пипер. Месото се нарязва на хапки, които се потапят в яйчената смес.
3
След това оваляйте хапките в галета и ги сложете в тава, върху хартия за печене. Изпечете хапките за около 20 минути в предварително загрята на 190 градуса фурна.
4
Смесете всички продукти за соса в дълбок малък тиган, като предварително накълцате чесъна. Оставете съда на умерен огън на котлона, докато сместа кипне. След това намалете температурата и гответе още няколко минути, като от време на време разбърквате.
5
Залейте хапките със соса. По желание гарнирайте със сусам и магданоз.



Съвет:
Сервирайте с ориз или зеленчуци.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

01.11.2017
Сусамът печен ли е?
1.
Изпрати
лично съобщение

07.02.2016
Супер !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: