Чеснови пръчици

Хрупкави и ароматни
Източник: Бон Апети
Дата: 26.06.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно
30 г краве масло
250 мл прясно мляко
1 пакетче суха мая (7 г)
1 с. л. захар
1 1/2 ч. л. сол

за намазване:
50 г краве масло (със стайна температура)
1 стрък розмарин
1 ч. л. сух чесън
1 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Чеснови пръчици
Маята се разбърква със затопленото прясно мляко и захарта.
2
Чеснови пръчици 2
Маслото се разтопява. В купа се сипват брашното, солта, маслото и прясното мляко с маята и захарта.
3
Чеснови пръчици 3
Замесва се меко и еластично тесто. Поставя се в купа, покрива се с прозрачно фолио и се оставя да втаса.
4
Чеснови пръчици 4
Тестото се разделя на 14 равни части и от всяка се оформят дълги фитили.
5
Чеснови пръчици 5
Подреждат се в две тави с незалепващо покритие, покриват се с кърпи и се оставят да втасат за 1 час.
6
Чеснови пръчици 6
Пекат се в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор, до готовност – около 15 минути.
7
Чеснови пръчици 7
Маслото се разбърква със сухия чесън, накълцания розмарин, ригана, сол и черен пипер.
8
Чеснови пръчици 8
Готовите пръчици се мажат с ароматното масло, докато са горещи.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

03.07.2016
Розмаринът не ми е от любимите подправки...Напоследък съм влюбена в мащерката и за това направих ароматното масло с нея.Чудесни са! :)
1.
Изпрати
лично съобщение

02.07.2016
Нещо различно ! За хапване !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


114 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: