Чеснови кантучини с лешници и пармезан

Можете да ги поднесете с дип от сирена, или към зеленчикова супа, например
Източник: Бон Апети
Дата: 30.05.2012
Чеснови кантучини с лешници и пармезан
 
Необходими продукти:
300 г пълнозърнесто брашно
3 яйца
1 връзка леворда
1 скилидка чесън
3 с. л. настърганo сирене „Пармезан”
100 г печени лешници
1 ч. л. бакпулвер
4 с. л. зехтин
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Чеснови кантучини с лешници и пармезан

Левордата се измива и се слага в купа заедно с чесъна, пармезана и зехтина. Пасира се докато се получи еднородна смес.

 

 


2
Чеснови кантучини с лешници и пармезан 2

Добавят се яйцата и се разбърква хубаво с бъркалка. Слагат се брашното и бакпулверът и отново се разбърква.

 


3
Чеснови кантучини с лешници и пармезан 3

Накрая се прибавят лешниците и сол.

 


4
Чеснови кантучини с лешници и пармезан 4

Замесва се твърдо тесто, което се оформя на фитил, леко се сплесква, завива се във фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилник за 30 минути.

 


5
Чеснови кантучини с лешници и пармезан 5

После се слага в тава, покрита с намазнена хартия и се пече 30 минути, в загрята  на 150 градуса фурна, с вентилатор. Оставя се малко да изстине и се нарязва на филийки.

 


6
Чеснови кантучини с лешници и пармезан 6

Фурната се намалява на 100 градуса, филийките се подреждат в тавата и се пекат 40 минути.

 



Съвет: От тестото излизат 20 филийки, по 2 в порция. Тези кантучини са подходащи за всякакъв вид супи.

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: