Чеснова салата с канелони

Източник: Бон Апети
Дата: 10.12.2009
Чеснова салата с канелони
 
Необходими продукти:
1 средно голям картоф
2 глави чесън
30 г челядинки
2–3 стръка мащерка
сол, зехтин, шарен пипер на вкус
100 г настърган „Пармезан“
200 г крем сирене
50 г заквасена сметана
20 г краве масло
1 лимон
2–3 листа салата „Айсберг” за украса
сол и шарен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Картофът се измива добре, сварява се в подсолена вода, разрязва се на две и се запича за 10–12 минути във фурна на 200 градуса. Челядинките се запържват в малко зехтин.
2
Скилидките чесън се обелват, кипват се в гореща вода и се запържват в зехтин до златисто. Запърженият чесън се оставя заедно с челядинките за няколко часа в марината от зехтин, мащерката и шарен пипер, който предварително е леко загрят, за да се подсили ароматът му.
3
В средно загрят тиган се поръсва пармезанът и се запича, докато се разтопи. С шпакла се отлепя и се навива върху тънка точилка или друг подходящ предмет на пурички. Пуричките се оставят да се втвърдят.
4

От крем сиренето, сметаната, маслото, сока и настърганата кора от лимона, сол и шарен пипер се прави гладък крем, с който се пълнят с пош изстиналите канелони.


5
При сервиране двете половинки картоф се подреждат в единия край на чинията, а върху тях се слагат маринованите с чесъна челядинки. До картофите се подреждат канелоните и ястието се украсява с листата от салата „Айсберг”.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


164 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: