Червенооко телешко

Апетитно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 15.12.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг телешки джолан (без кост)
700 г картофи
300 г моркови
200 г пащърнак
200 г бекон (на кубчета)
700 мл телешки бульон
150 мл сварено кафе
4 скилидки чесън
1 глава лук
4 стръка мащерка
1 дафинов лист
4 с. л. олио
1–2 с. л. брашно
1 с. л. дижонска горчица
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Червенооко телешко
Джоланът се реже на не много едри кубчета и се овкусява със сол и черен пипер. Овалва се в брашно.
2
Червенооко телешко 2
Олиото се загрява в тенджера с дебело дъно и в него се запържва месото, до златисто, на няколко пъти. Изважда се.
3
Червенооко телешко 3
В същия съд се запържва беконът, добавят се лукът и чесънът, нарязани на ситно.
4
Червенооко телешко 4
Когато се запържат, се връща месото, налива се кафето, прибавят се дижонската горчица и бульонът. Овкусява се мащерката, дафиновия лист и сол и черен пипер, и се готви 4 часа на слаб огън, под капак.
5
Червенооко телешко 5
Картофите, морковите и пащърнакът се обелват и се режат на сравнително едри кубчета. Добавят се към яхнията и се готви, докато зеленчуците омекнат – около 40 минути. .
6
Червенооко телешко 6
Поднася се с хубав селски хляб.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

27.04.2023
Много вкусна манджичка. Поднесох я с топъл хляб. Вълшебство.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: