Червено цвекло в ароматна сол

Лесна и интересна зимна салата
Източник: Бон Апети
Дата: 06.02.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 средно големи глави червено цвекло
1,2 кг морска сол
4 с. л. настърган хрян
6 стръка мащерка
2–3 белтъка


Начин на приготвяне:
1
Червено цвекло в ароматна сол
Белтъците се разбиват добре.
2
Червено цвекло в ароматна сол 2
Смесват се с морската сол, листенцата мащерка и хряна.
3
Червено цвекло в ароматна сол 3
Цвеклото се измива и се слага в тава, застлана с хартия за печене. Всяка глава цвекло се покрива поотделно със солената смес и се пече 1 час и 30 минути в загрята на 170 градуса фурна.
4
Червено цвекло в ароматна сол 4
След това солената кора се разчупва.
5
Червено цвекло в ароматна сол 5
Цвеклото се обелва, нарязва се на полумесеци и се сервира със сос по желание.




Съвет:
Може да поднесете със сос от заквасена сметана, настърган хрян и лимонов сок.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


238 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: