Червена туршия от яйца с пролетна салата и цвекло

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Червена туршия от яйца с пролетна салата и цвекло
 
Необходими продукти:
12 яйца
4-5 стръка магданоз
4-5 стръка копър
1 ч. ч. вода от свареното цвекло
3 колелца червен лук
2-3 дафинови листа
2 1/2 ч. ч. вода
1 ч. ч. ябълков оцет
1/2 ч. ч. винен оцет
3 с. л. захар
2 ч. л. сол
1 ч. л. черен пипер на зърна
1 глава червено цвекло
1 зелена салата
1/2 връзка рукула
100-150 г козе сирене (овче)
50 г орехови ядки
6 с. л. зехтин
2 с. л. балсамов оцет
2 с. л. вода
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Червена туршия от яйца с пролетна салата и цвекло
Червеното цвекло се обелва и се сварява в подсолена вода за 20-30 минути.
2
Червена туршия от яйца с пролетна салата и цвекло 2
Яйцата се варят 15 минути, след което се охлаждат със студена вода. Обелват се и се подреждат в буркан, като се редуват с клонки копър и магданоз.
3
Червена туршия от яйца с пролетна салата и цвекло 3
Продуктите за саламурата се смесват в касерола и се варят около 5 минути. Сваля се от котлона и се прибавя 1 ч. ч. от вода, в която е варено червеното цвекло.
4
Червена туршия от яйца с пролетна салата и цвекло 4
Яйцата се заливат с горещата саламура, туршията се оставя да изстине и се слага да престои в хладилник. (За най-добър вкус е препоръчително да престои 7 дни.)
5
Червена туршия от яйца с пролетна салата и цвекло 5
Балсамовият оцет, зехтинът, водата, солта и захарта за винегрета се смесват в подходяща купа и се разбиват с тел.
6
Червена туршия от яйца с пролетна салата и цвекло 6
В подходяща чиния се подреждат накъсани листа зелена салата и рукула и топчета от сварено червено цвекло. Поръсва се с орехови ядки и натрошено сирене, полива се с винегрета и се добавят 1-2 нарязани на четвъртинки яйца от туршията.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


106 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: