Червена шаран чорба

Македонска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 14.05.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г шаран
50 г ориз
50 г целина
1 зелена чушка
1 глава лук
1 морков
2 дафинови листа
6 с. л. олио
2 с. л. доматено пюре
3 ч. л. брашно
1 ч. л. червен пипер
зърна черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Червена шаран чорба
Целината се обелва и се нарязва на малки парчета.
2
Червена шаран чорба 2
Лукът, чушката и морковът се почистват и се нарязват наситно.
3
Червена шаран чорба 3
Зеленчуците се запържват за кратко в сгорещеното олио.
4
Червена шаран чорба 4
Към тях се добавя доматеното пюре, разбъркват се и се поръсват с брашното.
5
Червена шаран чорба 5
След това се подправят с червен пипер и се заливат с 2 л гореща вода.
6
Червена шаран чорба 6
Супата се посолява, подправя се с черен пипер и дафинов лист и се вари 20 минути под капак.
7
Червена шаран чорба 7
Добавя се рибата (с главата), сипва се оризът и се вари още 15-20 минути. Сварената риба се обезкостява и супата се сервира, като порциите се поръсват с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


136 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: