Постни аранчини със сос от маслини
Лора и Стоян
2. |
Изпрати
лично съобщение |
01.05.2016 Албена, гарам масала е смес от билки и подправки, с тютюнев цвят и силен аромат, която се използва най-често за ястия с месо. Продава се като готова смес в специализираните магазини за подправки, но също така може да се приготви и в домашни условия. Има различни рецепти за състава на подправката, като повечето от тях съдържат черен кардамон, канела, карамфил и кимион, а също и копърово семе и зелен кардамон. Гарам масала се приготвя, като подправките се запичат на сух тиган, за да разгърнат пълния си аромат. След това се оставят да се охладят и се смачкват в хаванче. Тази смес издържа няколко месеца.
|
1. |
Изпрати
лично съобщение |
14.04.2016 Каква е тази гарам масала?От къде се купува? Може ли да се направи?
|
Умами, или петият вкус, олицетворява нежния и приятен послевкус, усилва вкусовите усещания и прави храната...
Планирането на бюджета при пазаруване може да бъде предизвикателство, но с правилните инструменти лесно може...
В днешния забързан свят все повече хора избират доставка на храна, за да спестят време...
Водката съществува от векове и играе ключова роля в културите на много страни. Тя не...
Съветите на лекарите как да се грижим за здравето на очите Някои хранителни вещества поддържат цялостното...