Червен тарт

Цвекло, тесто и аромати
Източник: Бон Апети
Дата: 23.10.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 глави червено цвекло (малки)
300 г червен лук
2 скилидки чесън
30 г краве масло
50 мл зехтин
30 г кафява захар „Мусковадо”
50 мл тъмен балсамов оцет
3–4 стръка мащерка
3–4 стръка мента
1 лист бутертесто
сол и черен пипер на вкус
краве масло за намазване


Начин на приготвяне:
1
Червен тарт

Две глави от цвеклото се измиват и всяка се слага в алуминиево фолио. Овкусяват се със сол и черен пипер, заливат се със зехтина, добавя се по стрък мащерка и скилидка смачкан чесън. Завиват се и се поставят в тава, на дъното на която има малко вода. Пекат се в загрята на 150 градуса фурна, с вентилатор, за 2 часа.

 


2
Червен тарт 2

След това се охлаждат и се обелват. Нарязват се на шайби, оставят се 4 големи за купичките или по 2 малки, а остатъкът се използва за плънката.

 

 


3
Червен тарт 3

Останалото цвекло се настъргва. Лукът се нарязва на тънки полумесеци и заедно със цвеклото се пържат в маслото, на средна температура, докато започнат да се карамелизират. Остатъкът от печеното цвекло се настъргва и също се добавя в съда.

 


4
Червен тарт 4

Слага се захарта и се деглазира с балсамовия оцет. Овкусява се със сол, черен пипер, останалата мащерка и ментата, нарязани наситно.

 


5
Червен тарт 5

От бутертестото се изрязват кръгове с помощта на купичките за брюле (трябва да са големи).

 


6
Червен тарт 6

Дъното и стените на 4 купички се намазват с масло и в средата се поставя шайба печено цвекло.

 


7
Червен тарт 7

Отгоре се разпределят карамелизираните лук и цвекло и се слага капаче от бутертесто. Капачетата се притискат леко с ръце надолу.

 


8
Червен тарт 8

Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около 20–30 минути, до златисто.

 


9
Червен тарт 9

Когато са готови се изваждат и след 3–4 минути се обръщат.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


266 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: