Червен ориз със зеленчуци

Пъстро постно ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 17.02.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г червен ориз
150 г броколи
100 г бейби спанак
50 г сусамов тахан
1 глава лук
1 тиквичка
1 авокадо
1 морков
1 лимон
1 връзка магданоз
80 мл зехтин
1 ч. л. сумак
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Червен ориз със зеленчуци
Оризът се сварява до готовност в голямо количество вода, след което се отцежда.
2
Червен ориз със зеленчуци 2
Броколите се разделят на розички и се готвят на пара.
3
Червен ориз със зеленчуци 3
Морковът се нарязва на ивички, а лукът и тиквичката – на кубчета. В сгорещения зехтин се запържват лукът, морковът и тиквичката.
4
Червен ориз със зеленчуци 4
Когато омекнат, се прибавят броколите и се овкусява със сол и черен пипер. Сипва се сварения ориз и съдът се отстранява от котлона.
5
Червен ориз със зеленчуци 5
Сусамовият тахан се смесва с лимоновия сок и сол на вкус, разрежда се с вода, до желаната гъстота на соса.
6
Червен ориз със зеленчуци 6
Към ориза със запържените зеленчуци се прибавят сумакът, спанакът и накъсаният магданоз.
7
Червен ориз със зеленчуци 7
Ястието се сервира с тахановия сос и кубчета авокадо.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

29.02.2024
Чудесна идея! Направих я с черен ориз и черна леща белуга. Вкусът е балансиран.
3.
Изпрати
лично съобщение

16.01.2021
Използвах кафяв ориз и настъргана лимонена кора вместо сумак. Това е едно от любимите ми вегетариански ястия. Вече няколко пъти го приготвям.
2.
Изпрати
лично съобщение

03.04.2019
използвахме орехов тахан - много питателно и вкусно!
1.
Изпрати
лично съобщение

06.03.2018
Много вкусна салата, за пореден път БРАВО! Благодарение на вас правим у дома изискани ястия с достъпни продукти!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


242 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: