Червен ориз със спанак и диви гъби

Източник: Крина
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 15.09.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г Червен ориз Krina
100 мл бяло вино
100 г спанак
200 г гъби печурки
20 г сушени диви гъби
70 г сирене „Пармезан“
1 л зеленчуков бульон
3 с. л. краве масло
3 с. л. сирене „Маскарпоне“
3 скилидки чесън
2 с. л. прясна мащерка
4 с. л. зехтин
1/2 глава лук
1 ч. л. сол
черен пипер на вкус

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Измийте червения ориз Krina и го накиснете във вода, докато приготвите гъбите.
2
Накиснете сушените гъби в 200 мл от топлия бульон.
3
Пресните печурки почистете и нарежете на едри парчета.
4
В голям тиган загрейте 2 с. л. от зехтина и сложете пресните гъби. Добавете мащерката и гответе 5–6 минути, докато гъбите се запържат.
5
Посолете, прибавете 1 с. л. от маслото и ситно нарязания чесън.
6
Разбъркайте и добавете дивите гъби, заедно с бульона, в който са накиснати. Подправете с черен пипер и оставете на средно силен огън за 3–4 минути.
7
Свалете съда от котлона и оставете настрана.
8
В голяма тенджера загрейте останалия зехтин и 1 с. л. масло.
9
Добавете ситно нарязания лук, гответе 2–3 минути, докато лукът стане прозрачен, прибавете отцедения ориз и разбъркайте.
10
Налейте виното, разбъркайте и оставете за 2–3 минути, за да се изпари алкохола.
11
Налейте останалия топъл бульон, посолете, намалете котлона и варете 30–35 минути, като разбърквате от време на време.
12
Към сварения ориз добавете гъбите, маскарпонето, измития и едро нарязан спанак, останалото масло и настъргания пармезан.

13
Разбъркайте, покрийте с капак и оставете за 2–3 минути, за да омекне спанакът.
14
Червен ориз със спанак и диви гъби 14
Изключете котлона и подправете с черен пипер на вкус.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: