Червен боб със гъби

Източник: Людмила Илиева
ТИТЛА: Чирак
Дата: 21.09.2015
Червен боб със гъби
Червен боб със гъби
Червен боб със гъби
Червен боб със гъби
Червен боб със гъби
 
Необходими продукти:
300 г свинско месо
300 г сварен червен боб
300 г печурки
3 червени чушки
3 моркова
3 глави лук
1 домат
1 с. л. брашно
1 с. л. червен пипер
сол и джоджен на вкус
олио


Начин на приготвяне:
1
Месото се нарязва на средни по големина кубчета и се запържва в олиото. Добавят се нарязаните моркови, запържва се за 3-4 минути и след това се слага нарязания лук. Разбърква се и се готви около 15 минути.
2
След това се добавя предварително сварения боб, налива се вода и се оставя да поври за известно време. Добавят се чушките нарязани на дребни кубчета и гъбите. Когато всички зеленчуци са готови, се слага настъргания домат и се овкусява със сол и джоджен.
3
Брашното и червения пипер се размиват с малко студена вода и след това се сипват при боба. Вари се на слаб огън, докато се сгъсти.
4
Съвет: По желание може да добавите 50 мл хубаво червено вино и люта чушка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: