Черногорски царевичен хляб

С хрупкава коричка и аромат на мляко и сметана
Източник: Бон Апети
Дата: 02.12.2011
Черногорски царевичен хляб
 
Необходими продукти:
500 г царевичен грис
2 ч. ч. брашно
5 яйца
200 г заквасена сметана
200 г кисело мляко
4 ч. ч. газирана вода
1 пакетче бакпулвер
1 ч. л. сол
краве масло за намазване


Начин на приготвяне:
1
Черногорски царевичен хляб

В купа се смесват грисът, брашното, бакпулвера и яйцата. Добавя се газираната вода и сместа се оставя да шупне за 10 минути.


2
Черногорски царевичен хляб 2

Киселото мляко, сметаната и солта се разбъркват в купа и се добавят към брашнената смес. Разбърква се с телена бъркалка, за да не се получат бучки.


3
Черногорски царевичен хляб 3

Сместа се сипва в намазнена форма и се пече в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, около 1 час.


4
Черногорски царевичен хляб 4

Преди да се разреже, хлябът се оставя да изстине.

 


 


Съвет:

В тестото могат да се сложат различни зеленчуци – настъргана тиквичка, моркови, броколи и др.



Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

23.09.2014
Много вкусно:-) Благодаря за рецептата!
1.
Изпрати
лично съобщение

14.02.2014
Уникален.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


107 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: