Черно ризото с калмари

Екзотично основно с морски вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 18.08.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
700 г калмари (малки, цели, с пипала)
300 г ориз „Арборио“
80 г краве масло (студено)
750 мл рибен бульон
150 мл бяло вино
80 мл зехтин
3 скилидки чесън
2 глави лук
1 връзка магданоз
2 ч. л. мастило от сепия
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Черно ризото с калмари
Калмарите се почистват.
2
Черно ризото с калмари 2
Тубите се нарязват на шайби.
3
Черно ризото с калмари 3
Лукът се реже на полумесеци и се запържва в половината от зехтина, заедно с 2 скилидки наситнен чесън.
4
Черно ризото с калмари 4
Сипва се оризът и след 1–2 минути се налива виното.
5
Черно ризото с калмари 5
Щом течността се изпари, се прибавят шайбите калмари. Разбърква се.
6
Черно ризото с калмари 6
Малко по малко се налива от горещия бульон и се бърка периодично. Готви се, докато оризът стане ал денте и калмарите омекнат.
7
Черно ризото с калмари 7
Ризотото се поръсва с половината от наситнения магданоз.
8
Черно ризото с калмари 8
Добавя се мастилото от сепия, подправя се със сол и черен пипер и се дърпа от огъня.
9
Черно ризото с калмари 9
Прибавя се студеното масло и се разбърква, докато се разтопи.
10
Черно ризото с калмари 10
Пипалата се пържат в останалия зехтин, заедно със смачкана скилидка чесън.
11
Черно ризото с калмари 11
Ризотото се сервира с останалия наситнен магданоз и със запържените пипала.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

07.11.2019
Много изискано ястие. Браво!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


220 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: