Черно-бяло руло

Източник: Adriana Dimitrova
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 21.01.2017
Черно-бяло руло
 
Необходими продукти:
за тестото:
3 яйца
2 с. л. брашно
2 с. л. какао
1 бакпулвер (или 1 равна ч. л. сода за хляб)
2 с. л. пудра захар

за белия крем:
200 г разбита извара
100 г краве масло
2 с. л. пудра захар

за поръсване:
1 с. л. пудра захар
1 с. л. канела


Начин на приготвяне:
1
Белтъците се отделят от жълтъците и се разбиват с пудрата захар. Добавят се към сухите съставки, заедно с жълтъците. Сместа се изсипва в тава за печене (с хартия на дъното) и се заглажда. Пече се 10-12 минути на 200 градуса.
2
Обърнете изпечения блат върху чиста кърпа и отделете внимателно хартията, като я навлажните. Навийте блата на руло, заедно с кърпата и го оставете да изстине.
3
Смесете съставките за белия крем. Развийте блата и го намажете с крема. Навийте го пак на руло и го оставете, да се охлади в хладилник.

4
Охладеното руло нарежете на парчета, поръсете с пудра захар и канела и поднесете.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


100 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: