Черни спагети с миди

Апетитна рецепта с паста, точно за лятото
Източник: Бон Апети
Дата: 10.08.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
240 г спагети с мастило от сепия
1 кг миди
1 консерва домати на кубчета
1 глава лук
6 скилидки чесън
2 чушки „Пеперончино“
100 мл зехтин „Помаче“
150 мл бяло вино
1/2 връзка магданоз
1 ч. л. захар
сол и черен пипер
зехтин „Екстра върджин“


Начин на приготвяне:
1
Черни спагети с миди

Лукът се нарязва наситно и се запържва в 40 мл от зехтина „Помаче“, в голяма тенджера.

 


2
Черни спагети с миди 2

Прибавят се три скилидки чесън, цели и смачкани, и мидите. Налива се бялото вино и се похлупва. Готви се за 3–5 минути, до отварянето на мидите.

 


3
Черни спагети с миди 3

След това мидите се отцеждат, а бульонът се запазва.

 


4
Черни спагети с миди 4

Ядките се изваждат от  черупките.

 


5
Черни спагети с миди 5

В останалия зехтин „Помаче“ се запържват останалите скилидки чесън, нарязаните натънко, заедно с чушките пеперончино. Сипват се доматите, 2 черпака от мидения бульон и се овкусява със захарта, сол и черен пипер. Сосът се оставя на котлона за около 15 минути.

 


6
Черни спагети с миди 6

Пастата се сварява в 3 л кипяща подсолена вода, докато стане ал денте.

 


7
Черни спагети с миди 7

Мидените ядки се добавят в соса, пастата се отцежда и също се слага.

 


8
Черни спагети с миди 8

Разбърква се. Сваля се от огъня и се поръсва с наситнения магданоз.

 


9
Черни спагети с миди 9

Пастата се поднася полята със зехтин „Екстра върджин“.


Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

14.08.2016
Спагетите не са с мастило от сепия, а с гъби, но ги направих по същата рецептата... мидите станаха супер!
5.
Изпрати
лично съобщение

19.06.2015
Иво, това е адресът на магазина в София - ул. Фритьоф Нансен № 31
4.
Изпрати
лично съобщение

17.06.2015
Къде има магазини на \"Добрев\" в София ? Адрес?
3.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2014
яко
2.
Изпрати
лично съобщение

07.01.2014
Теодора, такива спагети обикновено има в магазините на \"Добрев\".
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: