Черешово тирамису

Източник: Бон Апети
Дата: 21.06.2004
Черешово тирамису
 
Необходими продукти:
200 г извара
200 г заквасена сметана
5–6 с. л. захар
500 г череши
2 ч. л. инстантно кафе
2–3 с. л. коняк
300 г бишкоти
1/2 шоколад (50 г)


Начин на приготвяне:
1
Черешово тирамису
Изварата, сметаната и захарта се разбиват с миксер за около 8 минути, докато се получи смес, подобна на майонеза.
2
Черешово тирамису 2
В подходящ съд се изсипва инстантното кафе, наливат се 1 ч. ч. гореща вода и конякът и се разбърква, така че кафето да се разтвори. Оставя се да се охлади и с получената течност се напояват за кратко една по една бишкотите. Подреждат се в подходящ правоъгълен съд, поливат се с крема и процедурата се повтаря още два пъти.
3
Черешово тирамису 3
Черешите се почистват от костилките, 10–15 се отделят за украсата, а останалите се смилат. Изсипват се в изварено-сметановата смес и се разбива с миксер 2–3 минути.
4
Черешово тирамису 4
Върху готовия десерт се настъргва шоколад и се украсява с отделените цели череши. Преди консумация тирамисуто трябва да отлежи в хладилник 7–8 часа, покрито с фолио.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: