Черешово брюле

Източник: Бон Апети
Дата: 04.07.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г череши
300 мл течна сметана
5 жълтъка
1/2 ч. ч. захар
1 с. л. нишесте
1 капсула ванилова есенция
50 г лешници
50 г брашно
50 г масло
50 г пудра захар
2 белтъка


Начин на приготвяне:
1
Черешово брюле
Жълтъците се разбиват със захарта, налива се сметаната, разбърква се и се ароматизира с ванилията.
2
Черешово брюле 2
Почистените от костилките череши се поръсват с 1 с. л. захар и се варят в собствен сос 2-3 минути, като леко се мачкат, за да станат на парченца.
3
Черешово брюле 3
Черешите се поливат с разтвореното в топла вода нишесте. Сместа се оставя да кипне и да се уплътни. След това се охлажда, разпределя се в подходящи купички и се залива с жълтъците.
4
Черешово брюле 4
Купичките се поставят в тава, налива се 1 пръст вода и се пекат 60 минути в предварително загрята на 150 градуса фурна. След това се охлаждат, поръсват се със захар и се карамелизират в силно загрята фурна на горно печене, на отворена врата.
5
Черешово брюле 5
Размекнатото масло за бисквитите се смесва с пудрата захар и брашното. Добавят се смлените наедро лешници и се наливат разбитите на пяна белтъци. Тестото отпочива в хладилник 1 час.
6
Черешово брюле 6
В тава с помощта на лъжица се оформят дискове от тестото и се пекат 5-10 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Черешовото брюле се сервира с лешниковите бисквити.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


119 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: