Черешови еклери

Източник: Бон Апети
Дата: 12.12.2003
Черешови еклери
 
Необходими продукти:
50 г шоколад
4 яйца
1 ч. ч. брашно
125 г краве масло
2-3 щипки сол
250 г извара
плодовете от 1 компот череши
1/4 ч. ч. пудра захар
50 г настърган шоколад
2 с. л. кисело мляко
1 с. л. какао


Начин на приготвяне:
1
Черешови еклери
Сгрява се 220 мл вода за тестото и в нея се слага кравето масло. Когато маслото се разтопи, в кипналата вода наведнъж се изсипва брашното, след което сместа се оттегля от котлона и се бърка енергично, докато се получи топка.
2
Черешови еклери 2
Докато е топло, се прибавят яйцата, като през цялото време бъркането продължава. Целта е да се получи полутечно тесто с консистенция на картофено пюре.
3
Черешови еклери 3
Тавата за печене се намаслява и набрашнява. Готовото тесто се пълни в сладкарски пош и се шприцова в подходящи за еклер ивици. Пече се в предварително загрята фурна за около 15 минути при температура 200 градуса.
4
Черешови еклери 4
За пълнежа черешите се обезкостяват и пюрират. Останалите продукти се смесват в купа и се разбиват с миксер. Добавят се пюрираните череши и отново се разбива.
5
Черешови еклери 5
Изпечените еклери се разрязват по дължина и с лъжичка се пълнят с приготвения крем. Шоколадът се разтопява и с него се залива повърхността на еклера.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


219 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: