Черешова пита

Българска национална кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 15.06.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
350 г брашно
120 г краве масло
120 г пудра захар
100 г кисело мляко
3 яйца
1/2 - 1 ч. ч. брашно за месене
1 ч. л. сода бикарбонат
1 щипка сол
300 г череши
1/2 ч. ч. захар
1 к. ч. галета


Начин на приготвяне:
1
Черешова пита
Брашното (350 г) и кравето масло се слагат в кухненски робот.
2
Черешова пита 2
Добавят се пудрата захар и щипка сол и продуктите се месят, докато станат на трохи.
3
Черешова пита 3
Киселото мляко се разбърква със содата бикарбонат и се налива при брашнената смес.
4
Черешова пита 4
Чупят се яйцата и отново се меси. След това тестото се доомесва с ръце върху набрашнен плот и се оставя да отпочине 10-15 минути покрито в хладилник.
5
Черешова пита 5
От втасалото тесто се отделя 1/3 и се поставя в хладилник. Останалото тесто се разпределя в намаслена тава, като покрай стените се оформя ръб.
6
Черешова пита 6
Цялата повърхност на тестото се набожда с вилица. Питата се поставя в силно загрята фурна и се пече около 5-8 минути при температура 200 градуса.
7
Черешова пита 7
Обезкостените череши се поръсват със захар и галета и хубаво се разбъркват.
8
Черешова пита 8
Плънката се разпределя върху запечения блат. Отгоре се декорира с точени ивици от охладеното тесто.
9
Черешова пита 9
Питата се доизпича за 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Сервира се охладена.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: