Черешова крем пита

(Повторение)
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Черешова крем пита
 
Необходими продукти:
500 г череши
1/2 лист бутер тесто (100 г)
1/2 ч. ч. захар
1/2 л прясно мляко
75 г масло
2 жълтъка
1 к. ч. захар
5 с. л. брашно
1 капсула ванилова есенция (2 ванилии на прах)


Начин на приготвяне:
1
Черешова крем пита
Тестото се поставя в тава и се пробожда на много места с помощта на вилица. Пече се във фурна на 200 градуса до златисто (около 20 минути). Изважда се и се оставя да изстине.
2
Черешова крем пита 2
Черешите се почистват от костилките и се слагат в малък тиган.
3
Черешова крем пита 3
Поръсват се със захар и се варят, докато захарта се разтопи.
4
Черешова крем пита 4
Млякото се смесва със захарта, брашното и маслото в малка тенджера и се кипва. Бърка се непрекъснато до получаването на гъст крем.
5
Черешова крем пита 5
Добавят се леко разбитите жълтъци и ванилията.
6
Черешова крем пита 6
Разбърква се добре и се сипва черешовата смес.
7
Черешова крем пита 7
Горещият крем се разстила върху изстиналата тестена коричка и питата се оставя да престои половин ден в хладилник, след което се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: