Черешов трайфъл

Английски сладкиш с пандишпанова платка, плодове и вкусен крем
Източник: Бон Апети
Дата: 05.06.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 яйца
1/2 ч. ч. захар
1/2 ч. ч. брашно
2 с. л. олио
няколко капки лимонова есенция
300 г череши
250 г течна сметана
50 г едро смлени бадеми
250 мл прясно мляко
3 жълтъка
1 ч. ч. захар
1 щипка канела
1/2 капсула ванилова есенция
какао за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Черешов трайфъл
Белтъците и жълтъците на яйцата се отделят. Белтъците се разбиват с миксер на сняг.
2
Черешов трайфъл 2
Жълтъците се разбиват с миксер, като постепенно се сипва захарта. Когато побелеят, към тях се добавя пресятото брашно, налива се олиото и се разбива кратко.
3
Черешов трайфъл 3
Накрая се сипват белтъците, разбърква се и се ароматизира с лимонова есенция.
4
Черешов трайфъл 4
Сместа се разпределя равномерно в покрита с хартия за печене тава.
Платката се пече около 5 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
5
Черешов трайфъл 5
Готовата платка се поръсва със захар, обръща се върху плот и хартията внимателно се отстранява. След като се охлади, платката се нарязва на парчета.
6
Черешов трайфъл 6
Черешите се почистват от костилките, сипват се в тенджера, поръсват се с 3/4 от захарта за крема и къкрят 5 минути. След това се подправят с канела и се прецеждат, като сокът им се запазва.
7
Черешов трайфъл 7
Млякото и сметаната се сипват в тенджера и се загряват. Жълтъците се поръсват с останалата захар, разбиват се леко и в тях се наливат загретите мляко и сметана.
8
Черешов трайфъл 8
Сместа се връща на котлона и се загрява, докато се сгъсти. Готовият крем се ароматизира с ванилия и се оставя да се охлади.
9
Черешов трайфъл 9
Парчетата пандишпан се напояват в черешовия сос и се поставят в подходящи чаши. Отгоре се сипват черешите и се заливат с крема.
10
Черешов трайфъл 10
Десертът се охлажда и преди сервиране се поръсва с какао и смлени бадемови ядки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: