Черешов щрудел с извара

Източник: Бон Апети
Дата: 20.11.2003
Черешов щрудел с извара
 
Необходими продукти:
1 пакет фини точени кори за баница
краве масло за намасляване
2 яйца
1 компот череши
1/2 кг извара
1/2 ч. ч. захар
1/2 ч. ч. орехови ядки
2 с. л. кисело мляко
2 с. л. нишесте
кората от 1/2 лимон


Начин на приготвяне:
1
Черешов щрудел с извара
Изварата, киселото мляко и захарта се разбиват в кухненски робот. Прибавят се яйцата и смлените орехови ядки. Овкусява се със ситно накълцаната или настъргана кора от лимон. Разбива се отново.
2
Черешов щрудел с извара 2
Черешите се почистват от костилките и се прехвърлят в малка тенджера. Прибавя се нишестето, разбърква се и се оставя да кипне. Плодовете се отстраняват от котлона и се оставят да изстинат.
3
Черешов щрудел с извара 3
Корите за баница се разстилат върху плота. Всяка кора се намазва с разтопено масло, покрива се с втора кора, отново се маже с масло. Процедурата се повтаря, докато се натрупат четири листа кори.
4
Черешов щрудел с извара 4
В долния край на всяка кора се поставя от сместа с изварата. От двете страни се оставя разстояние и краищата леко се прегъват. Навива се руло до средата на кората.
5
Черешов щрудел с извара 5
Нанася се част от охладените череши и рулото се завива докрай.
6
Черешов щрудел с извара 6
Рулата се подреждат в намаслена тава на разстояние едно от друго. Щруделът се пече до зачервяване при температура 180 градуса. При сервиране се поръсва с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: