Черешов десерт

Източник: Бон Апети
Дата: 04.07.2001
Черешов десерт
 
Необходими продукти:
1/2 кг череши
250 г брашно
160 г захар
5 яйца
1 ванилия
1 ч. ч. прясно мляко
200 г сметана
1 с. л. плодова ракия
1 с. л. ликьор (вишнев, черешов или бадемов аперитив)
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Черешов десерт
6 форми за крем-карамел се намазват с масло. Черешите се почистват от костилките и се разпределят във формите. Фурната се загрява до температура 180 градуса.
2
Черешов десерт 2
Брашното се размесва със захарта, разбитите яйца и ванилията. Сместа се разбива с миксер и при непрекъснато разбъркване се налива прясно мляко.
3
Черешов десерт 3
Смесва се със сметаната, плодовата ракия и ликьора. Разбива се, поставя се щипка сол. Разпределя се във формите за крем, които се нареждат в тава.
4
Черешов десерт 4
В тавата се налива вода и десертът се пече около 35 минути в сгорещената фурна. Когато се получи кафява коричка, се изважда, формичките се обръщат и внимателно се отстраняват. Украсява се с цветна захар, може да се поръси с настърган шоколад.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: