Череши в червено вино

Поднасяме ги върху канапе с кокосов вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 11.06.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,5 кг череши
1 кг захар
500 мл десертно вино „Кагор“
250 мл пресен сок от портокали
250 мл пресен сок от лимони
2 пръчки канела
2 звездни анасона
2 пакетчета добавка за консервиране

за канапето:
100 г брашно
2 яйца
100 г захар
250 мл прясно мляко
2 с. л. краве масло
50 г кокосови стърготини
1 ванилия


Начин на приготвяне:
1
Череши в червено вино

От черешите се отстраняват костилките. Плодовете се слагат в тенджера с лимоновия и портокаловия сок, виното, 4 с. л. захар, смесени с добавката за консервиране, пръчките канела и звездичките анасон.

 


2
Череши в червено вино 2

Щом сместа кипне се прибавя останалата захар. Оставя се на котлона 3–5 минути и съдът се сваля от огъня.

 


3
Череши в червено вино 3

Сладкото се сипва в буркан от 1,4 л, като малка част се запазва за десерта. Бурканът се затваря и се оставя за 5 минути с капачката надолу. След това се съхранява на хладно и тъмно място до една година.

 


4
Череши в червено вино 4

В купа се смесват яйцата за канапето, прясното мляко, разтопеното масло, захарта, брашното, кокосовите стърготини и ванилията, и се разбиват с телена бъркалка.

 


5
Череши в червено вино 5

В плитка тава се поставя пергаментова хартия, излива се сместа и се пече за 20 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор.

 


6
Череши в червено вино 6

Готовата тестена кора се начупва или се нарязва на парчета, отгоре се гарнира с охладеното сладко от череши и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

02.11.2014
Използвах идеята за канапето и гарнирах с домашно сладко от череши в желе по друга рецепта.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


129 ДУШИ ОНЛАЙН
Юрукова се регистрира в сайта.
dd2 се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Кибе в бял сос
Бон Апети коментира рецептата Кибе в бял сос
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: