Черен корен с доматен сос

Този корен е с деликатен вкус, дори го сравняват с аспержите. Отглежда се основно във Франция и Белгия, но вече се настанява и на трапезата на други страни
Източник: Бон Апети
Дата: 24.04.2012
Черен корен с доматен сос
 
Необходими продукти:
5 бр. черен корен
400 г домати на кубчета (от консерва)
2 скилидки чесън
1 малка глава лук
1 лимон
60 мл зехтин
100 мл зеленчуков бульон
2 стръка пресен риган
2–3 стръка пресен босилек
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Черен корен с доматен сос

Корените се обелват, измиват се много добре и се нарязват на парчета.

 


2
Черен корен с доматен сос 2

Сваряват се в подсолена вода, в която е изстискан сокът от лимона (за да не потъмняват). Когато поомекнат, се изваждат и отцеждат (не трябва да се разкашкват, ще преминат и друга термична обработка).

 


3
Черен корен с доматен сос 3

Лукът и чесънът се нарязват наситно и се запържват в 1/2 от зехтина. Прибавят се  доматите, налива се бульон и се оставя да къкри на тих огън за около 10 минути.

 


4
Черен корен с доматен сос 4

Корените се запържват в останалия зехтин и се овкусяват със сол и черен пипер. Прибавя се сгъстения доматен сос и наситнеите пресни билки.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2017
Много вкусно се получи, въпреки че нямах пресен босилек, а риганът ми беше сух. Сложих малко пармезан отгоре накрая. Ще си върви и с някакъв вид бекон вътре.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: