Черен фасул с тортиля чипс на фурна

Комбинация от пържена тортила, черен боб и млечен крем, овкусена с подправки от мексиканската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г черен фасул
90 г тортила чипс
3 домата
1 скилидка чесън
4–5 стръка магданоз
2 с. л. зехтин
1 ч. л. риган
1/2 ч. л. кимион
200 г извара
100 г топено сирене
100 мл растителна сметана


Начин на приготвяне:
1
Черен фасул с тортиля чипс на фурна
Фасулът се залива с вода и се сварява.
2
Черен фасул с тортиля чипс на фурна 2
Продуктите за салцата се смилат, добавят се към фасула и се вари 10 минути, като се посолява.
3
Черен фасул с тортиля чипс на фурна 3
Изварата, топеното сирене и сметаната за млечния крем се слагат в подходящ съд и се пасират.
4
Черен фасул с тортиля чипс на фурна 4
Половината от тортила чипса се подрежда в тава, отгоре се слага половината от млечния крем и се залива с боба. Подрежда се останалият тортила чипс и се разпределя млечният крем.
5
Черен фасул с тортиля чипс на фурна 5
Ястието се пече в предварително загрята до 180 градуса фурна около 20 минути. Поднася се с гарнитура от пресни зеленчуци.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: