Чепински качамак

Източник: Бон Апети
Дата: 31.01.2003
Чепински качамак
 
Необходими продукти:
500 г царевично брашно
70–80 г краве масло
червен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Чепински качамак
В тенджера се кипват 1,200 л вода, посолява се и наведнъж се изсипва брашното, без да се разбърква. В средата с дръжката на точилката се оформя дупка и около нея се правят още 5 по-малки, разположени в окръжност.
2
Чепински качамак 2
Вари се на тих огън, докато бълбукащата през дупките вода поеме почти цялото брашно (около 15 минути). След това се бърка енергично, докато се получи лепкава каша. Разстила се в тава с помощта на намазнена лъжица.
3
Чепински качамак 3
С лъжицата по повърхността на качамака се оформят малки кратерчета. Маслото се запържва в тиган заедно с пипера, след което се изсипва върху качамака. Сервира се.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: