Чашушули (Чакиндзули)

Грузинска рецепта
Източник: Ruslan Dimov
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 21.08.2018
Чашушули  (Чакиндзули)
Чашушули  (Чакиндзули)
Чашушули  (Чакиндзули)
 
Необходими продукти:
800 г телешко месо
200 мл вино
5-6 скилидки чесън
4-5 глави лук
3 домата
2-3 чушки (различни цветове)
2-3 с. л. олио
1 с. л. хмели сунели
1 ч. л. аджика
пресни копър и магданоз на вкус
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лука се реже на полумесеци, чушките на лентички а чесъна наедро. Телешкото се реже на правоъгълни парчета. В дълбок тиган се сипва олиото и зеленчуците се пържат на силен огън. След това се изваждат. В същата мазнина се пържи месото от всяа страна, за да се запечата.
2
Във виното се размиват аджиката и хмели сумели, сипват се в тенджера, похлупват се и се оставят да къкрят на умерен огън. След около 20 минути се слагат нарязаните домати. Готви се около 2-3 минути и съда се оттегля от котлона. Добавят се пресните подправки. Месото и зеленчуците се сервират със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

29.08.2018
Запържвате лука,премествате в тенджера.След това пържим пипера и чесъна - при лука. Месото се пържи с много малко олио. Даже може само да полееете месото с олио, разбърквате да стане филм и пържите на сух тиган. Важно е парченцата месо да не са залепени едно до друго.Използвайте щипки да ги обръщате. Като се запечата месото го преместете в при зеленчуците.Солим със сванска сол или с обикновена,черен пипер. Включваме тенджерата на тих огън и добавяме доматения сок с подправките(може и вместо това бяло вино). Задушаваме под капак,когато е готово изключваме котлона и добавяме пресните подправки и пресни домати. Аз използвах чери домати . Доматите трябва само да се стоплят, съвсем малко е термичната обработка. По принцип яденето е люто и при задушаването се добавя люта чушка
1.
Изпрати
лично съобщение

29.08.2018
Започва да ми писва. Всяка рецепта,която качвам е преиначена
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


138 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: