Чапче със свинско

Новогодишно корейско ястие с нудли
Източник: Бон Апети
Дата: 27.12.2011
Чапче със свинско
 
Необходими продукти:
500 г свински врат
250 г стъклени нудли
20 г сушени гъби шийтаке
2 моркова
2 червени чушки
2 глави лук
2 скилидки чесън
4 яйца
20 г пресен джинджифил
1 връзка пресен лук
1 ч. л. сусам
50 мл олио
40 мл сусамово олио
40 мл соев сос
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Чапче със свинско

Месото се нарязва на ленти и се слага в купа. Прибавят се соевият сос и сусамовото олио, а след тях и наситнените чесън и джинджифил.


2
Чапче със свинско 2

Всичко се разбърква и се оставя месото да се маринова.


3
Чапче със свинско 3

Нудлите се сваряват за 5–7 минути (или според времето, което пише на опаковката), докато омекнат, след това се измиват със студена вода.


4
Чапче със свинско 4

Лукът, морковите и чушките, се нарязват на жулиен. Гъбите се накисват във вода за 15 минути, за да набъбнат. След това се нарязват наедро и пънчетата се отстраняват. Зеленчуците се пържат в уок с малко олио, като първо се слага лукът, след това чушките, морковите и накрая гъбите. След всеки продукт тиганът се почиства.


5
Чапче със свинско 5

Месото се изважда от маринатата и се запържва. След това се връща отново в нея. След него се пържат нудлите, за кратко, като се бъркат непрекъснато.


6
Чапче със свинско 6

Котлонът се изключва и се прибавят лукът, гъбите, чушките, морковите и свинското, заедно с маринтата. Разбърква се добре.


7
Чапче със свинско 7

Яйцата се разбиват едно по едно и от всяко се пържи тънък омлет.


8
Чапче със свинско 8

Слагат се един върху друг и се навива руло, което се нарязва на тънки ивици.

 


9
Чапче със свинско 9

Зеленчуците, месото, гъбите и нудлите се слагат в чиния, отгоре се поръсва омлета, след това сусам и се завършва с наситнен пресен лук.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


148 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: