Чаени бисквити

Оригиналното им име е „Богати чаени бисквити”, като думата „богати” се появява заради захарта в тях. Измислени са през 18 век в Англия, а по това време захарта е била луксозен продукт
Източник: Бон Апети
Дата: 27.12.2012
Чаени бисквити
 
Необходими продукти:
480 г брашно
160 г захар
360 г краве масло
2 с. л. прясно мляко
2 ч. л. бакпулвер
2 ванилии


Начин на приготвяне:
1
Чаени бисквити

В купа се сипват захарта, ванилията, брашното, бакпулверът и маслото.

 


2
Чаени бисквити 2

Стрива се с ръце докато се получат трохи. Добавя се млякото и се оформя топка тесто. Оставя се да се охлади.

 


3
Чаени бисквити 3

Тестото се разточва на кора с дебелина 4 мм, върху набрашнен плот.

 


4
Чаени бисквити 4

С ринг се изрязват бисквити с диаметър 6–7 см.

 


5
Чаени бисквити 5

Поставят се в тави със силиконови килими или пергаментова хартия и се пекат в загрята на 190 градуса фурна за 15 минути.

 


6
Чаени бисквити 6

Оставят се да се охладят и се поднасят.


 




Съвет: От тези продукти излизат 62 бисквити, предвидени са по 2 за порция.


Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

05.04.2020
Много вкусни и лесни!
8.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2020
Катя Караджова, благодарим ви за коментара! Да, чаени трябва да са лъжичките. Направихме корекция в рецептата. Поздрави от нас!
7.
Изпрати
лично съобщение

29.01.2020
Здравейте, направих бисквитите и мога да споделя, че наистина са много сполучливи, чудесно допълнение към чай или кафе. Онова, на което искам да обърна внимание е количеството набухвател посочено в рецептата - замислих се дали няма грешка: 2с.л бакпулвер.....все пак реших да я направя така, както е посочено и съм категорична, че това количество е меко казано неприлично много - не че не се получиха бисквитките, но определено имат послевкус на бакпулвер, което мисля, че не се търси като краен резултат. Бих останала доволна ако се обърне внимание на този коментар и се провери, съответно направят необходимите корекции в рецептата.
6.
Изпрати
лично съобщение

16.01.2020
Наложи ми се да добавя едно яйце, тъй като беше много ронливо тестото
5.
Изпрати
лично съобщение

12.02.2016
Много са добри. по-скори са специални. Снимка ще ви покажа следващия път, когато се постарая малко повече за външния им вид.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


351 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: