Козуначено руло
Лора и Стоян
10. |
Изпрати
лично съобщение |
27.09.2021 Здравейте, Ростислав! Може да се направи, но конкретно тази рецепта е за бяло брашно и пропорциите са съобразени с него. Ако решите все пак да експериментирате с брашно от лимец, ви съветваме да добавите и малко бяло брашно. Вероятно ще трябва да се увеличи водата в рецептата. Също така трябва да имате предвид, че тестото ще втасва още по-дълго време. Поздрави от нас!
|
9. |
Изпрати
лично съобщение |
27.09.2021 Здравейте,
Искам да попитам дали би се получила чабата с лимецово брашно и дали има особености с лимецовото брашно.
Благодаря
|
8. |
Изпрати
лично съобщение |
08.05.2015 Невена, казано на езика на кулинарията, чабатите стават толкова тънки, колкото те поискат. Препоръчваме ти, следващият път да не разстилаш много тестото (вж. стъпка 4). Втасването на тестото след това също е важно - добре е, тестото да се остави, докато удвои обема си. За постигане на желаната дебелина трябва също да се има предвид, че по време на печенето, тестото също се надига. Сухата мая за бига е 1/2 ч. л., количеството вече е коригирано в рецептата.
|
7. |
Изпрати
лично съобщение |
30.04.2015 И моите станаха по-тънки, опитвам се да разбера къде е грешката. Но пък не се изпекоха толкова отгоре, защото фурната ми няма вентилатор. Между другото в описанието на рецептата пише 1/4 ч. л. суха мая за приготвяне на бига, а във видеото казвате половин ч. л. суха мая. Кое е правилното?
|
6. |
Изпрати
лично съобщение |
23.02.2015 Страхотна!
|
Умами, или петият вкус, олицетворява нежния и приятен послевкус, усилва вкусовите усещания и прави храната...
Планирането на бюджета при пазаруване може да бъде предизвикателство, но с правилните инструменти лесно може...
В днешния забързан свят все повече хора избират доставка на храна, за да спестят време...
Водката съществува от векове и играе ключова роля в културите на много страни. Тя не...
Съветите на лекарите как да се грижим за здравето на очите Някои хранителни вещества поддържат цялостното...