Бюрек от чушка, патладжан и тиквичка

Гост: Пеньо Иванов, професионален готвач
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Бюрек от чушка, патладжан и тиквичка
 
Необходими продукти:
150 г сирене
3-4 печени чушки
1 патладжан
1 тиквичка
1 домат
5-6 стръка магданоз
5-6 стръка копър
1 ч. л. червен пипер
черен пипер и сол на вкус
олио за пържене
1 яйце
1/2 ч. ч. корнфлейкс
1/2 ч. ч. брашно
1/2 ч. ч. галета
1/2 ч. ч. кисело мляко
5-6 стръка копър
1 скилидка чесън


Начин на приготвяне:
1
Бюрек от чушка, патладжан и тиквичка
Патладжанът и тиквичката се нарязват на филийки, посоляват се и се запържват в малко олио.
2
Бюрек от чушка, патладжан и тиквичка 2
В подходящ съд се смесват настърганото сирене и нарязаните наситно копър, магданоз и домат. Поръсва се с червен и черен пипер и се разбърква добре.
3
Бюрек от чушка, патладжан и тиквичка 3
Върху филийките патладжан и тиквичка се нанася от плънката и се оформят рулца. Печените чушки се разрязват по дължина, пълнят се с плънката и също се завиват на руло.
4
Бюрек от чушка, патладжан и тиквичка 4
Бюреците се панират в разбито яйце, брашно, корнфлейкс и галета и се пържат в сгорещено олио до златисто.
5
Бюрек от чушка, патладжан и тиквичка 5
Киселото мляко се разбърква с наситнените стръкове копър и скилидка чесън. Приготвеният чеснов сос се сервира с бюреците.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: