Бьоф "Строганов" а ла Васил Попов

Гост: Георги Тошев
Източник: Бон Апети
Дата: 04.09.2004
Бьоф
 
Необходими продукти:
500-600 г телешки шол
60 г масло
сол и черен пипер на вкус
1 кофичка изцедено кисело мляко
1 с. л. горчица


Начин на приготвяне:
1
Бьоф
Месото се нарязва на тънки ивици, овкусява се с черен пипер и сол. Маслото се загрява в тенджера с 5-6 с. л. вода. Месото се задушава за 40-50 минути, при необходимост се долива вода. След като се задуши, се прехвърля в подходящ съд с помощта на решетъчна лъжица.
2
Бьоф
Сосът се приготвя, като горчицата се смесва с изцеденото кисело мляко и се разбърква до получаване на хомогенна смес. Докато е още топло, месото се залива със сос "Попов" и се разбърква. За гарнитура могат да се добавят цветни макарони или задушени зеленчуци.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


237 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: