Бяла риба плакия

Гост: д-р Родина Несторова, ревматолог
Източник: Бон Апети
Дата: 28.07.2007
Бяла риба плакия
 
Необходими продукти:
600 г филе от бяла риба
3 яйца
1/2 кофичка кисело мляко
сокът от 1/4 лимон
черен пипер и сол на вкус
1 с. л. бяло вино
2 к. ч. олио
3 дафинови листа
3-4 стръка магданоз
2 моркова
2-3 скилидки чесън
3 домата
3-4 глави лук
100 г корен целина
2 ч. л. брашно


Начин на приготвяне:
1
Бяла риба плакия
Лукът, морковите и целината се нарязват на кубчета.
2
Бяла риба плакия 2
Половината олио се загрява в тенджера и се сипват нарязаните глави лук и морковите.
3
Бяла риба плакия 3
Добавя се целината, разбърква се и се задушава.
4
Бяла риба плакия 4
Сместа се сипва в йенски съд (дълбока тавичка) и отгоре се нарежда рибното филе.
5
Бяла риба плакия 5
Доматите се обелват и се нарязват на шайби.
6
Бяла риба плакия 6
Рибата се покрива с шайбите домат и се подправя с дафинов лист и скилидки чесън.
7
Бяла риба плакия 7
Поръсва се с черен пипер, полива се с бялото вино и се пече около 30 минути в предварително загрята до температура 180 градуса фурна.
8
Бяла риба плакия 8
Яйцата за заливката се разбиват с киселото мляко, брашното и малко сол.
9
Бяла риба плакия 9
Рибата се полива с останалата част от олиото, залива се със заливката и се пече, докато получи златист цвят. Ястието се поднася студено.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: