Бяла пилешка супа

Толкова е вкусна, че няма да можете да и устоите…
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 11.12.2013
Бяла пилешка супа
 
Необходими продукти:
за супата:
1/2 пиле
2-3 резенчета целина
1 глава лук
1 голям морков
1 корен пащърнак
3 картофа
1 дафинов лист
1 връзка магданоз
8 зърна бахар
15 зърна черен пипер
160 г фиде
сол на вкус

за застройката:
2 яйца
500 г кисело мляко
50 г краве масло


Начин на приготвяне:
1
Пилето се почиства и измива. Слага се на дъното на голяма тенджера. Добавят се още: целите обелени и измити картофи, глава лук и морков, корен пащърнак; зърната бахар и черен пипер, дафиновият лист, дръжките от магданоза и резенчетата целина. Долива се вода, колкото да покрие добре всички продукти. Тенджерата се слага на котлона и щом заври силата на огъня се намалява. Вари се на слаб огън 1 час, като в началото супата се отпенва.
2
Щом пилето е готово в една тавичка се отделя месото, морковът и картофите. Пилето се обезкостява. Бульонът се отцежда и се отстраняват останалите подправки. В тенджерата се връща прецеденият бульон, нарязаните на ситно картофи и морков и обезкостеното месо от пилето. Добавя се фидето и щом е готово, се прибавя застройката.
3
Застройката на супата се прави, като в подходяща купа, се разбиват добре двете яйца и киселото мляко. Добавят се към сместа няколко черпака от горещата супа при непрекъснато бъркане, за да се темперира. Застройката се връща в тенджерата на тънка струйка, като се бърка с черпака в една посока. Котлонът се изключва, добавя се маслото за аромат и се оставя още за няколко минути, като от време на време се разбърква.
4
Сервира се топла, поръсена със ситно нарязан магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

12.09.2020
Вкусно
10.
Изпрати
лично съобщение

24.07.2017
Застройка варена: термично обработена застройка с яйца, най-сигурна за малки деца. В подходящ съд разбий 1 яйце, 1 с. л. брашно и 1 ч. ч. кисело мляко. Загрей получената смес на котлон, като бъркаш не¬прекъснато. Като се сгъсти, налей малко от супата в застройката, вари около 1-2 минути и излей в готовата супа. Разбъркай.
9.
Изпрати
лично съобщение

06.08.2015
Супата много ми хареса, по моят вкус млякото ми е в повече. Вчера я сготвих с една кофичка кисело мляко, но мисля че другият път ще сложа още по малко мляко! Благодаря за рецептата :)
8.
Изпрати
лично съобщение

13.11.2014
Съпата е невероятна, останах очарован, за първи път я сготвих и много ми хареса. Както му се вика ... направо си облизах ушите! :)
7.
Изпрати
лично съобщение

20.06.2014
Любимата супа!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


321 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: