Бяла "Неделя"

Източник: Фен Кулинар
ТИТЛА: Чирак
Дата: 06.11.2009
Бяла
 
Необходими продукти:
7 яйца
7 с. л. захар
7 с. л. брашно
2 ч. л. какао
1 л прясно мляко
180 г брашно
40-50 г нишесте
400 г захар
200 г масло
1 л бита сметана
захар
1 кг захар
300 г орехови ядки
300 мл сметана
200 г бял шоколад
100 г кафяв шоколад
шоколадов кувертюр
1 ч. ч. захар
2 ч. ч. вода


Начин на приготвяне:
1
Сметаната за сметановия крем се разбива със захарта, като част от нея се отделя за разтопяване на белия шоколад.
2
Захарта за крокана се разтопява и в нея се изсипват натрошените орехови ядки, разбъркват се и сместа се разстила върху намаслена равна повърхност. След като изстине, втвърдената смес се натрошава на ситно.
3
Захарта за сиропа се разтваря във водата, загрява се и се оставя да изстине. Изпеченият блат се разрязва на три равни части, които се сиропират равномерно. Първият сиропиран блат се намазва с млечен крем и се поръсва с плътен слой крокан.
4
Покрива се с втори блат, който се намазва със сметанов крем и също се поръсва с крокан. Отгоре се поставя третият сиропиран блат, тортата се покрива със сметанов крем, като по края на тортата се прави декоративен сметанов ръб с помощта на пош, за да не изтече заливката от белия шоколад.
5
В средата се излива разтопеният бял шоколад и с помощта на пош се правят линии от разтопен кафяв шоколад. Линиите се пресичат с нож, така че да се получат вълнички.
6
От шоколадовия кувертюр се издълбават ролчици и се подреждат в кръг върху декоративния ръб, а стената на тортата се украсява с крокан.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

31.01.2014
Пишман рецепта дето не се знае кое за къде е - кое е за блат и кое за крем. Това е само отбиване на номера. Жалко за хубавата торта...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: