Бяла чорба със зеле и наденица

Сръбска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Бяла чорба със зеле и наденица
 
Необходими продукти:
200 г зеле
300 г сурова наденица
500 мл прясно мляко
2 картофа
1 глава лук
1 клонка целина
1 дафинов лист
4 с. л. олио
2 с. л. брашно
1 ч. л. универсална зеленчукова подправка


Начин на приготвяне:
1
Бяла чорба със зеле и наденица
Зелето, целината и обелените картофи се нарязват и се слагат в тенджера. Посоляват се, заливат се с 1 литър студена вода и се варят под капак около 20 минути.
2
Бяла чорба със зеле и наденица 2
Прибавя се нарязаната глава лук и се овкусява с универсалната зеленчукова подправка.
3
Бяла чорба със зеле и наденица 3
Суровата наденица се набожда с вилица и се запържва в олиото до златисто. Нарязва се и се слага в тенджерата.
4
Бяла чорба със зеле и наденица 4
Брашното се сипва в мазнината от наденицата и се запържва, като се бърка. Тиганът се оттегля от котлона, налива се прясното мляко и се връща на котлона.
5
Бяла чорба със зеле и наденица 5
Наливат се 1-2 черпака от бульона, за да се изравни температурата, и застройката се сипва в тенджерата.
6
Бяла чорба със зеле и наденица 6
Супата се подправя с дафиновия лист, разбърква се и къкри до готовност.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: