Бял шоколадов терин с малинов сос

Източник: Бон Апети
Дата: 11.09.2003
Бял шоколадов терин с малинов сос
 
Необходими продукти:
200 г бял шоколад
200 г кафяв шоколад
600 мл сладкарска сметана
300 г малини
4-5 с. л. пудра захар
4-5 листа мента


Начин на приготвяне:
1
Бял шоколадов терин с малинов сос
Сметаната се разпределя по равно в две купи и се разбива с миксер на сняг.
2
Бял шоколадов терин с малинов сос 2
Двата вида шоколад се разтопяват поотделно на слаб котлон и за да не загарят, се сипва по 1-2 с. л. сметана. След това се пресипват при разбитата сметана (в едната купа - белият, в другата - кафявият) и се разбъркват добре с шпакла.
3
Бял шоколадов терин с малинов сос 3
Продълговата форма за кекс се покрива с фолио или намаслена готварска хартия. Дъното се залива с пласт от сместа с бял шоколад, отгоре се разпределя пласт от тъмния шоколад и така до изчерпване на двете смеси, след което се покрива с втори лист фолио. Престоява поне 5-6 часа във фризер, за да стегне напълно.
4
Бял шоколадов терин с малинов сос 4
Малините се претриват през цедка, поръсват се със захарта и се разбъркват.
5
Бял шоколадов терин с малинов сос 5
При сервиране в чиния се сипва от малиновия сос. Замразеният терин се изважда от формата, като се обръща. С тънък нож, потопен предварително в гореща вода, се режат филии с дебелината на пръст. В гарнираната с малинов сос чиния се слагат резени терин и се украсяват с листа мента.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: