Бял шоколадов кейк с марципан

Ето как един кекс може да се превърне в незабравимо кулинарно преживяване
Източник: Бон Апети
Дата: 01.12.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
80 г брашно
5 яйца (размер L)
1 1/3 ч. ч. пудра захар
250 г бял шоколад
220 г краве масло
80 г бадемов марципан
1/2 пакетче бакпулвер
кората от 1 лимон
1 шушулка ванилия
пудра захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Бял шоколадов кейк с марципан

Шоколадът се разтопява на водна баня, дърпа се от котлона и към него се слага маслото. Разбърква се. Към шоколадовата смес се прибавят семенцата ванилия и настърганата кора от лимона.

 


2
Бял шоколадов кейк с марципан 2

Яйцата се разбиват с пудрата захар с миксер, докато побелеят, за около 10 минути. В купата се прибавят бакпулверът и брашното.

 


3
Бял шоколадов кейк с марципан 3

Към тях се налива шоколадовата смес и отново се разбива с миксер.

 


4
Бял шоколадов кейк с марципан 4

Готовото кейково тесто се сипва в квадратна форма (26 см), на дъното на която има пергаментова хартия. Върху сместа се слагат кубчета от нарязания марципан.

 


5
Бял шоколадов кейк с марципан 5

Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 45 минути. Оставя се да се охлади и се поръсва с пудра захар, като могат да се използват хартиени дантелени салфетки за декорация (или плетени дантели).


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
бадемовия марципан с какво друго мога да го заменя
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: