Бутерпитка с шарена сол и суджук

Източник: Бон Апети
Дата: 17.05.2010
Бутерпитка с шарена сол и суджук
 
Необходими продукти:
400 г бутертесто
400 г суджук (шпеков колбас или наденица)
2 с. л. шарена сол
магданоз за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Тестото се разстила и върху него се поставя предварително нарязаният на резенчета суджук.
2
Поръсва се с шарената сол и се пече на 170–180 градуса 20–25 минути.
3
След като се изпече, се оставя на отворена фурна около 3 минути, изважда се и се поръсва с наситнен магданоз. Консумира се топла.

 

Съвети:

• Питката може да се приготви и с тънък слой от гъст доматен сос или доматено пюре.

• Може да се добави и праз или пресен лук, нарязан на шайби.

• Тестото може да се нареже и да се направи на малки питки.

• Ако се приготвя с наденица, тя трябва да е предварително запечена.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


308 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: