Бутер пица

Източник: Бон Апети
Дата: 05.07.2004
Бутер пица
 
Необходими продукти:
1 пакет бутер тесто (500 г)
1 шепа сушени домати
1 глава лук
3 стръка пресен лук
2 скилидки чесън
3 с. л. зехтин
1 стръка розмарин
1 щипка сол
100 г синьо сирене
100 г кашкавал


Начин на приготвяне:
1
Бутер пица
Тестото се разстила в правоъгълна тава, цялата му повърхност се надупчва с вилица и се пече в силно загрята до температура 200 градуса фурна. След това повърхността се натиска с лъжица, за да се изравни изпеченото тесто.
2
Бутер пица 2
Доматите се заливат с гореща вода, оставят се за 10 минути да набъбнат и се нарязват надребно. Лукът се реже на шайби, пресният лук – на колелца, като перата се запазват за украса, а чесънът се нарязва на филийки.
3
Бутер пица 3
В тиган със загретия зехтин се запържват двата вида лук и чесънът. Добавят се доматите и 1 с. л. от водата, в която са киснали, и се ароматизира с розмарина. Посолява се и се задушава 5 минути, като периодично се разбърква. Когато е готово, розмаринът се отстранява.
4
Бутер пица 4
Синьото сирене се нарязва на много тънки филии и се разпределя върху цялата повърхност на изпеченото бутер тесто. Същото се прави и с кашкавала. Запържените зеленчуци се поставят върху сиренето и кашкавала и пицата се пече още 10 минути. Преди консумация се нарязва на правоъгълни парчета и се сервира украсена с отделените пера лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


329 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: