Бусека

Шкембе по италиански
Източник: Бон Апети
Дата: 06.10.2004
Бусека
 
Необходими продукти:
1 кг шкембе
200 г зрял фасул
2 домата
2 морковa
2 глави лук
3 скилидки чесън
2 дафинови листа
1 ч. л. риган
мазнина за пържене


Начин на приготвяне:
1
Бусека
Фасулът се залива с вряла вода и се изчаква да изстине. Изцежда се и се поставя в тенджера под налягане, залива се с малко вода, оставя се да заври, след което отново се оставя да изстине и се залива с 2 л студена вода. Добавя се шкембето и след като тенджерата вдигне налягането, се вари 30 минути.
2
Бусека 2
Лукът, морковите и чесънът се нарязват и се запържват до златисто в предварително загрята мазнина.
3
Бусека 3
Доматите се нарязват на по-едри кубчета, прибавят се към останалите продукти в тенджерата и се оставят да се задушат.
4
Бусека 4
Добавя се нарязаното на малки парченца шкембе. Посолява се и постепенно се налива от бульона. Прибавят се свареният боб, дафиновите листа и риганът и се оставя да къкри около 20 минути. Сервира се със ситно нарязан пресен магданоз или с люта чушка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


120 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: