Буру буру

Гръцка супа от о.Корфу, с паста и зеленчуци
Източник: Бон Апети
Дата: 28.11.2011
Буру буру
 
Необходими продукти:
200 г спагети
1 голям картоф
1 домат
1 зелена чушка
1 стрък праз
2 моркова
1/4 глава целина
2 с. л. доматено пюре
2 с. л. зехтин
1 стрък розмарин
1/2 ч. л. лют червен пипер
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Буру буру

Картофът, целината и обеленият домат се нарязват на малки кубчета, морковите и празът наедро, чушката–на ивички. Запържват се в 2 супени лъжици зехтин (без домата и картофа).


2
Буру буру 2

Прибавя се картофа и се залива с вода, така че хубаво да покрие продуктите. Слага се и домата и се овкусява със сол и черен пипер. Супата се вари на умерен огън докато зеленчуците омекнат (около 20 минути).


3
Буру буру 3

В съда се слага доматеното пюре, разтворено в малко от бульона. Кипва се за 5 минути. Добавя се розмарин и когато си пусне аромата, се отстранява.


4
Буру буру 4

Накрая се слагат спагетите, предварително начупени. Ако е необходимо се долива още малко вода и се овкусява с лютия пипер. Супата се вари до омекване на пастата и се сваля от огъня.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

20.03.2019
Направих я без целината и праза, спагетите заместих с фиде и украсих с магданоз. Стана много вкусна!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


245 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: