Бургери с бърбън сос

Неустоимо апетитни
Източник: Бон Апети
Дата: 26.08.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г смляно телешко месо
150 г сирене „Чедър“ (на слайсове)
4 питки за бургер
2 червени домата
1 глава червен лук
пушена сол и черен пипер на вкус
зехтин за намазване

за соса:
200 мл бърбън
1 скилидка чесън
2 с. л. барбекю сос
2 с. л. соев сос
2 с. л. мед
1 с. л. царевично нишесте
1 ч. л. дижонска горчица
лют сос, сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Бургери с бърбън сос
Бърбънът се загрява в касерола, добавят се горчицата, барбекю сосът, медът, соевият сос, наливат се 100 мл вода и се оставя на котлона за 5 минути.
2
Бургери с бърбън сос 2
Прибавят се смачканият на паста с малко сол чесън и лютият сос.
3
Бургери с бърбън сос 3
Нишестето се разтваря в 20 мл студена вода и се сипва в соса. Ако има нужда се овкусява със сол и черен пипер, и се готви, докато сосът се сгъсти – около 5 минути – след което се охлажда.
4
Бургери с бърбън сос 4
Мляното телешко месо се овкусява с пушена сол и едро счукан черен пипер. Разделя се на четири части.
5
Бургери с бърбън сос 5
Върху пергаментова хартия, с помощта на ринг, от месото се оформят 4 бургера с размер, малко по-голям от този на питките. Намазват се със зехтин.
6
Бургери с бърбън сос 6
Скарата се натрива с парче лук, бургерите се поставят върху нея с помощта на хартията.
7
Бургери с бърбън сос 7
Когато са почти готови, върху тях се слага парче сирене, за да се разтопи.
8
Бургери с бърбън сос 8
Лукът и доматите се режат на шайби, поливат се със зехтин, посоляват се и се готвят на скарата. Питките се разрязват надве през средата. Мажат се със зехтин и се запичат леко на скара.
9
Бургери с бърбън сос 9
Готовите питки се мажат със соса, върху долната част се слага бургерът със сиренето, а върху него лук и домат.
10
Бургери с бърбън сос 10
Покрива се с горната част на питката и се сервира.



Съвет: Барбекю сосът може да се замени с кетчуп.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: