Бургери, пълнени с маслиново масло, в арабска пита

Сочен телешки бургер, пълнен с маслиново масло и ароматен джинджифил, покрит с фин жулиен от чушка
Източник: Бон Апети
Дата: 18.05.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г телешка кайма
1 оранжева чушка
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. скълцан джинджифил (1/4 ч. л. сушен джинджифил)
10 стръка магданоз
50 г масло
100 г обезкостени черни маслини
черен пипер на вкус
1 ч. л. сол
5 питки
1 стрък пресен лук


Начин на приготвяне:
1
Бургери, пълнени с маслиново масло, в арабска пита
Каймата се посолява, ако е безсолна, поръсва се с черен пипер, омесва се и се поставя на хладно. Чушката се нарязва на фини жулиени и се разбърква с нарязания на колелца лук.
2
Бургери, пълнени с маслиново масло, в арабска пита 2
Маслините и магданозът се нарязват наситно, поръсват се с джинджифил и червен пипер и се разбъркват с мекото масло.
3
Бургери, пълнени с маслиново масло, в арабска пита 3
От каймата се оформят 5 бургера и се притискат добре, за да се отстрани въздухът. (Може да се използва и предварително намазнена преса за бургери.)
4
Бургери, пълнени с маслиново масло, в арабска пита 4
В средата на всеки бургер се оформя кладенче, в което се поставя по 1 ч. л. от маслиненото масло. Затваря се, така че да се получи кюфте, а маслото да остане в средата му. След което кюфтето се притиска, за да се оформи отново бургер.
5
Бургери, пълнени с маслиново масло, в арабска пита 5
Бургерите се пекат върху намазнена скара по около 5 минути от всяка страна. Питките се разрязват на две и вътрешността им също се запича на скарата.
6
Бургери, пълнени с маслиново масло, в арабска пита 6
Върху долната част на всяка изпечена питка се поставя лист маруля, отгоре се слага по един бургер, поръсва се със зеленчуковата смес и се затваря с горната част на питката.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


214 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: