Бургери от цвекло, леща и ориз

Вкусна вегетарианска рецепта
Източник: Бон Апети
Дата: 11.04.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г сварен бисерен ориз (100 г суров ориз)
200 г сварена кафява леща (100 г сурова леща)
200 г червено цвекло
4 питки за бургер
1 домат
1 глава червен лук
1/2 зелена салата
1/2 глава лук
2 скилидки чесън
1 ч. л. суха мащерка
1 ч. л. синапено семе
1/2 ч. л. копърово семе
галета за овалване
зехтин за пържене
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Бургери от цвекло, леща и ориз
Цвеклото се обелва и се настъргва. Лукът се наситнява, а чесънът се стрива на паста.
2
Бургери от цвекло, леща и ориз 2
Мащерката, синапът и копъровото семе се смилат в кафемелачка.
3
Бургери от цвекло, леща и ориз 3
В купа се разбъркват сварените ориз и леща, смлените подправки, лукът, цвеклото и чесънът. Сместа се овкусява със сол и черен пипер.
4
Бургери от цвекло, леща и ориз 4
От нея с помощта на ринг се оформят бургери.
5
Бургери от цвекло, леща и ориз 5
Овалват се в галета и се пържат в зехтин от двете страни, до готовност.
6
Бургери от цвекло, леща и ориз 6
Питките се разполовяват и се запичат в сгорещен грил тиган.
7
Бургери от цвекло, леща и ориз 7
В тях се слага по един бургер, листа салата, шайби домат и лук.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

02.03.2025
Интересна комбинация. Направих само бургерите, при които ми беше трудно с готвенето - разпадат се, но при внимание, може да се получат. Хареса ми, че са оригинална идея, но суровото цвекло може би при следващ опит бих го сварила. Някак имаше вкус на сурово. Ако се хапват само кюфтенца, варант със сварено и настъргано цвекло според ще е удачен. Благодаря за свежата идея!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: