Бургер "Строганов"

Източник: Бон Апети
Дата: 01.12.2003
Бургер
 
Необходими продукти:
500 г телешка кайма
1/2 ч. л. сос "Уорчестър"
1/2 ч. л. риган
1 ч. л. сух магданоз
1 ч. л. сол
100 г стерилизирани печурки
1 глава кромид лук
1 ч. л. доматено пюре
1-2 с. л. сметана
1-2 с. л. олио
1 кубче бульон
1 скилидка чесън


Начин на приготвяне:
1
Бургер
Каймата се размесва с останалите продукти за нейното приготвяне и се поставя между два листа домакинско фолио, след което се разточва до дебелина един пръст. С пръстен се отрязват кръгли бургери с диаметъра на хлебчетата.
2
Бургер
Бургерите се пекат на грил тиган или тефлонов тиган без мазнина. Хлебчетата също се запичат в тигана.
3
Бургер
Сосът се приготвя, като в сгорещеното олио за около минута се запържва нарязаният на много ситно кромид лук и чесънът. Прибавят се гъбите и се пържат около минута. Налива се разтвореният в 1 к. ч. хладка вода бульон. Задушава се около 4-5 минути, добавя се сметаната, разбърква се и се оттегля от котлона.
4
Бургер
При сервиране в чинията се поставя препеченото хлебче и върху него се слага бургерът. Залива се със соса и се похлупва с второто хлебче. Може да се обогати с резен кромид лук, магданоз или друга салата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


135 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: