Бургер с мариновано пилешко филе, краставички и пушено-майонезен дресинг

Източник: Бон Апети
Дата: 15.06.2010
Бургер с мариновано пилешко филе, краставички и пушено-майонезен дресинг
 
Необходими продукти:
4 питки
600 г пилешко филе
200 г кисели краставички
4 яйца
2 с. л. зехтин
4 листа маруля
сол на вкус
100 г бекон
50 г майонеза
100 г кисело мляко
сол и бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Питките се режат на половина и се запичат в предварително сгорещена до 200 градуса фурна за 2 минути.
2
Филето се посолява и се пече на сух тефлонов или намазнен тиган по 3–4 минути от всяка страна, след това се запича още 4–5 минути във фурна.
3
Краставичките се нарязват на ленти или на колелца. Яйцата се пържат „на очи” в зехтина.
4
Беконът за дресинга се пече на сух тиган, докато стане хрупкав, след това се реже на кубчета. Когато изстине, се смесва с майонезата, киселото мляко, овкусява се със сол и пипер и се пасира.
5
Питките се покриват със ситно нарязана маруля, отгоре се поставя от филето, редят се краставичките, слага се по 1 яйце и се захлупва с горната част на питката.
6

Дресингът се сервира в сосиера.


 


 


Съвет: За гарнитура може да се добави салата от зеленчуци по избор или картофен чипс, а към сандвича – тънко нарязан пушен кашкавал или топено сирене.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: